Tel 070-5600319, Almunge Kattpensionat: Karta


 

Almunge Kattpensionat

Vår idé när Almunge Kattpensionat byggdes,
var att kunna erbjuda kattägare i närheten av
Stockholm, Uppsala, Rimbo, Märsta, Knivsta och
Arlanda med omnejd en trivsam plats där Ni
kattägare tryggt kan lämna Era katter vid tex
resor, sjukhusvistelser, eller när katten ej
kan följa med, tex vid påhälsning hos kattallergiker.

Bakgrund

Platsen där Almunge Kattpensionat är belägen heter Fågelhult. Här har vi bott i över 20 år och funderat på hur vi skulle kunna utveckla stället till något intressant. Eftersom vi finns i närheten av bla Arlanda, så väcktes idén om Kattpensionatet.

Platsen Fågelhult

Fågelhult byggdes ursprungligen för skogvaktare som var anställda vid Lenna bruk. Således bor vi i ett gammalt skogvaktarboställe. Boningshuset är byggt på en grund från 1700-talet. På gården finns en mycket vacker ”gårdslind” från denna tidpunkt. Fågelhult kan läsas om bla i en jaktskildring som konstnären Bruno Liljefors skrivit, -”Jakten började i Fågelhult och slutade i Fjällnora…” (Fjällnora ligger rakt västerut riktning Uppsala från Fågelhult och är idag en rekreationsplats för Uppsalas invånare med omnejd). Året var 1984 när Fågelhult köptes av familjen Monin.
På gården finns även andra byggnader som magasin, garage, jordkällare, gammal lada från 1700-talet, hönshus, timrad lada samt ”katthuset” som är helt nybyggt! Vi i Fågelhult har alltid varit intresserade av djur och natur och det känns bra att kunna bo i denna miljö som vi försöker förvalta på bästa sätt.

Hitta till Almunge Kattpensionats:
Karta